13:16 05.10.2020

Кабмін має намір ще на рік перенести реалізацію постанови про зростання зарплат учителів через брак фінансування - Міносвіти

3 хв читати
Кабмін має намір ще на рік перенести реалізацію постанови про зростання зарплат учителів через брак фінансування - Міносвіти

Міністерство освіти і науки України заявляє, що у зв'язку з браком фінансування уряд має намір перенести ще на рік реалізацію ухваленої в липні 2019 року постанови №822 про зростання зарплат учителів на 20-70%.

"14 вересня 2020 року на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект закону України "Про державний бюджет України на 2021 рік", яким передбачено фінансування галузі освіти в сумі 173,8 млрд грн, що на 34 млрд грн більше, ніж у 2020 році. У проекті державного бюджету України на 2021 рік передбачено, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду змінюватиметься двічі: з 1 січня він становитиме 2 670 грн, з 1 липня - 2 893 грн. Так, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, зокрема галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня - ще на 8,3%", - йдеться в повідомленні Міносвіти.

Водночас у відомстві зазначають, що з огляду на відсутність неінфляційних джерел фінансування на реалізацію постанови Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року №822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки" у 2021 році уряд доручив Міносвіти спільно з Мінекономіки, Мінфіном та Мін’юстом підготувати і подати в установленому порядку проект рішення про призупинення до 31 грудня 2021 року дії зазначеної постанови.

"Відстрочення постанови №822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, що діють на сьогодні, а саме: встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати)", - запевняють у міністерстві.

Крім того, зазначено, що згідно з постановою уряду №750 "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери" посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери, зокрема педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, з 1 вересня 2020 року вже зросли на 5,8% у зв'язку зі збільшенням посадового окладу працівника першого тарифного розряду до 2 225 грн.

Як повідомлялося, 10 липня 2019 року Кабмін схвалив реформу оплати праці педагогів із підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року. У 2020 році зарплата педагога мала становити 2,5 прожиткового мінімуму, у 2021 році - три мінімуми, у 2022 році - 3,5 мінімуму і з січня 2023 року - 4 прожиткові мінімуми.

Пізніше у зв'язку з браком коштів на реалізацію реформи в державному та місцевих бюджетах зазначену постанову було призупинено до 31 грудня 2020 року.

У свою чергу Міносвіти заявило, що на реалізацію раніше ухваленої постанови № 822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки", якою передбачається поступове (до 2023 року) підвищення найнижчого посадового окладу зазначених категорій працівників до рівня чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, у 2021 році потрібно 50 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА