17:32 06.10.2020

"1+1" відхиляє обвинувачення телеканалу "Україна" у підробці при зйомці шоу "Маскарад", говорить про адаптацію румунського формату

2 хв читати
"1+1" відхиляє обвинувачення телеканалу "Україна" у підробці при зйомці шоу "Маскарад", говорить про адаптацію румунського формату

Телеканал "1+1" відхиляє обвинувачення телеканалу "Україна" у підробці формату The Masked Singer при зйомці програми "Маскарад", правовласником якого є ТОВ "ТРК "Україна".

Як повідомила прес-служба компанії у вівторок, шоу "Маскарад" є адаптацією румунського формату Mysteries In The Spotlight, який телеканал "1+1" придбав у власника - компанії Antena TV Group.

"Цей формат має суттєві структурні відмінності від інших костюмованих проектів. Унікальною особливістю цього формату є протистояння двох зіркових команд, які змагаються за право відгадати зірку, приховану в маскарадному костюмі. Крім того, в процесі адаптації формату телеканал "1+1" реалізував у проекті багато власних творчих рішень - це перший в Україні діджитальний ведучий, "ліпсинк-батли" зіркових команд та інше", - йдеться у повідомленні.

При цьому телеканал відзначає готовність відстоювати свою позицію.

"Ми не зовсім розуміємо зміст претензій. Як і будь-який інший телеканал в Україні, ми маємо право купувати та адаптувати різні світові формати в Україні. У заяві конкурентів йдеться про інший формат, проте нам важко оцінити схожість - наразі на українському ринку немає продукту, з яким ми могли б порівняти нашу адаптацію. Аналогічно до висунутих звинувачень, ми можемо мати претензії до конкурентів, якщо побачимо колись їхню адаптацію", - наводить прес-служба слова генерального продюсера телеканалу "1+1" Максима Кривицького.

Канал заявив, що "зважаючи на успіх, з яким відбулася прем'єра "Маскараду" (частка випуску за аудиторією 18-54 (50+) становить 17,6%, рейтинг - 4,8%, перше місце у слоті. Охоплення епізоду за аудиторією 4+ (Україна) становить 3,9 млн глядачів)", сприймає ці звинувачення як елемент конкурентної боротьби за увагу глядача.

Як повідомлялося, ТОВ "ТРК "Україна" як правовласник формату The Masked Singer в Україні обвинувачує телеканал "1+1" у підробці формату під час зйомки програми "Маскарад". На думку телеканалу "Україна", програма "Маскарад", яка транслювалася в ефірі "1+1" 3 жовтня 2020 о 20:20, неправомірно використовує всі ключові форматні елементи шоу The Masked Singer.

Права на адаптацію шоу The Masked Singer телеканал "Україна" придбав у компанії Fremantle навесні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА