19:31 08.10.2020

Президент Киргизстану Жеенбеков не збирається у добровільну відставку

1 хв читати
Президент Киргизстану Жеенбеков не збирається у добровільну відставку

Питання добровільної відставки президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова не розглядається, заявила в четвер "Інтерфаксу" прес-секретар глави держави Толгонай Стамалієва.

"Питання добровільної відставки президента не обговорюється, таке питання не порушувалося", - заявила Стамалієва.

Прес-секретар також повідомила що на підпис президента не надходила заява прем'єр-міністра Киргизстану Кубатбека Боронова про відставку.

"Офіційно заява Боронова на підпис президента не надійшла. Так, пишуть у ЗМІ, що Боронов написав заяву, але на підпис до президента заява не надходила", - сказала Стамалієва.

У Бішкеку з 5 жовтня тривають акції протесту, які почалися з виступів політичних партій, незадоволених підсумками парламентських виборів.

Центральна виборча комісія визнала недійсними підсумки виборів, за результатами яких до парламенту проходили чотири з 16 партій, які брали участь у виборчій кампанії; серед них три провладні - "Биримдік", "Мекенім Киргизстан" і "Киргизстан" і опозиційна - "Бутун Киргизстан".

У республіці вже створено кілька координаційних рад політичних партій з різними вимогами, зокрема люстрації всіх політиків, відставки глави держави і розпуску парламенту попереднього скликання.

6 жовтня, за повідомленнями киргизьких ЗМІ, прем'єр-міністр республіки Кубатбек Боронов подав у відставку. Цього ж дня кандидатуру киргизького політика Садира Жапарова на пост прем'єр-міністра підтримав парламент країни. Жапаров був звільнений у ніч на 6 жовтня з колонії, де відбував покарання за захоплення заручника.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА