18:51 16.10.2020

Голова Луганської ОДА: Поки що ми не закриватимемо область повністю через потрапляння до "червоної" зони, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень

2 хв читати
Голова Луганської ОДА: Поки що ми не закриватимемо область повністю через потрапляння до "червоної" зони, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень

У зв'язку з потраплянням до "червоної" зони автомобільне сполучення в межах Луганської області поки що не зупинятимуть, як і роботу торговельних центрів, однак буде жорстка перевірка дотримання карантинних обмежень, повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

"Учора ввечері на нараді з Міністерством охорони здоров'я України нам вдалося домовитися про те, щоб автомобільне сполучення в межах області поки що не зупиняли, як і роботу торговельних центрів. Але ми жорстко будемо перевіряти дотримання карантинних обмежень. І якщо власник хоче, щоб його магазин працював, він стежитиме за покупцями і персоналом", - зазначив Сергій Гайдай під час спілкування з журналістами в Сєвєродонецьку.

Він додав, що, однак, будуть зачинені всі навчальні заклади та заклади розважальної діяльності, ресторани працюватимуть з обмеженням до 22:00.

"Ми маємо щоденний приріст інфікованих понад 100 осіб. Є хворі лікарі та медичні працівники, які померли від цієї хвороби. Головною проблемою залишається брак лікарів", - сказав Гайдай.

За його словами, за останні місяці лікарні забезпечені на тверду четвірку, зокрема апаратами штучної вентиляції легенів і кисневими концентраторами, також незабаром надійдуть ще 10 апаратів ШВЛ і 50 кисневих концентраторів.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я перерахує області 10 млн грн для забезпечення медичних закладів киснем.

Гайдай також нагадав, що з 15 жовтня призупинено пропуск осіб на КПВВ "Станиця Луганська", оскільки сім із восьми осіб, що прямують із тимчасово непідконтрольної території, інфіковані коронавірусом.

"Вони здають аналізи і, не дочекавшись результатів, йдуть вирішувати свої питання, спілкуючись з величезною кількістю людей", - зазначив голова обласної державної адміністрації.

Як повідомлялося, за минулу добу в Луганській області зафіксовано 104 нові випадки COVID-19, три людини померли. Заповненість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, - 59,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА