19:27 16.10.2020

Суд визначив покарання фігуранту "справи Гандзюк" Павловському

2 хв читати
Суд визначив покарання фігуранту "справи Гандзюк" Павловському

Приморський районний суд Одеси виніс вирок помічникові колишнього народного депутата Ігоря Павловського, який обвинувачувався в заздалегідь не обіцяному приховуванні злочину щодо херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину в скоєнні інкримінованого йому злочину і просив суд затвердити угоду про визнання винуватості між ним і прокурором.

"Суд врахував позицію потерпілих, які не заперечували проти затвердження угоди і відмовилися від цивільного позову, а також щире каяття та активне сприяння обвинуваченим розкриттю злочину і затвердив угоду, призначивши йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном - 1 рік", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник колишнього народного депутата Ігор Павловський, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4 , 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Судом визнано винними і засуджено до позбавлення волі п'ятеро безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

20 серпня Дніпровський суд Києва заарештував на два місяці до 18 жовтня фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. За рішенням судді, Мангер і Левін заарештовані без права внесення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА