12:45 20.10.2020

В Одесі заблокували транзит 750 кг психотропів, які використовують терористи "Ісламської держави" - СБУ

1 хв читати
В Одесі заблокували транзит 750 кг психотропів, які використовують терористи "Ісламської держави" - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) заблокувала в Одесі транзит через країну партії психотропної речовини каптагон, відомої як "бойовий наркотик "Ісламської держави". Вага вилученої партії становить 750 кг, вартість на чорному ринку - понад $30 млн.

"Під час спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє жителів Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній із країн Середземноморського басейну. Співробітники СБУ задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту "Південний", де був прихований у контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників", - повідомляє прес-служба СБУ.

Потім зловмисники перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення психотропа до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з речовиною. Два контейнери з наркотиками було доставлено в Одеський морський порт.

Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів кримінального провадження: одного під час спроби вильоту з Одеси, іншого - за місцем проживання. Контейнери з каптагоном правоохоронці вилучили.

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими Управління СБУ в Одеській області за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення обом фігурантам про підозру.

Тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення всіх осіб, причетних до функціонування транскордонної контрабанди наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА