11:27 10.11.2020

Російська сторона блокує роботу КПВВ на Донбасі - українська делегація в ТКГ

1 хв читати
Російська сторона блокує роботу КПВВ на Донбасі - українська делегація в ТКГ

На лінії розмежування сторін у Донецькій і Луганській областях у вівторок з українського боку лінії розмежування сторін розпочали роботу контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ), проте російська сторона блокує роботу й не пропускає людей, повідомляється на сторінці української делегації для участі в ТКГ у соцмережі Facebook.

"Нагадаємо, що сьогодні в 8:00 ранку українська сторона відкрила для роботи КПВВ "Гнутове", "Мар'їнка", "Майорське" (Донецька область), "Станиця Луганська", "Щастя", "Золоте". Російська сторона блокує роботу і повертає громадян на контрольований Україною бік лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, переговори тривають, "з'явилися позитивні сигнали", які підтримують представники ОБСЄ.

Водночас у Держприкордонслужбі України повідомляють, що окупанти відмовили в пропуску всім, хто намагався перетнути лінію розмежування в КПВВ "Щастя".

"Наразі всі особи, яких сьогодні оформили прикордонники в КПВВ "Щастя" на вихід у ТОТУ (тимчасово окуповані території України - ІФ), повернулися через відмову пропускати їх представниками незаконних збройних формувань", - ідеться в повідомленні.

Так, автобусом, який надала громадянам українська влада, повернулося шестеро людей, зокрема двоє дітей. Ще дві людини повернулися самостійно. "Наразі більше охочих виїхати на тимчасово окуповану територію в КПВВ "Щастя" немає. З ТОТУ через цей КПВВ жодна особа не прибувала", - розповіли в українському прикордонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА