13:06 24.11.2020

Помер гендиректор КБ "Південне" Олександр Дегтярев

2 хв читати
Помер гендиректор КБ "Південне" Олександр Дегтярев

В Офісі президента висловлюють співчуття родині та близьким генерального директора КБ "Південне" Олександра Дегтярева, який помер від COVID-19.

"Ще одна втрата. Ще один біль. Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця - Олександра Дегтярева, генерального директора КБ "Південне". Він був із тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти. Він - один із найдосвідченіших фахівців нашої аерокосмічної галузі. Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну в глобальну роботу з розширення можливостей людства в космосі. Йому вдавалося це навіть тоді, коли егоїзм українських політиків заважав побачити хоча б щось, крім їхньої власної вигоди", - йдеться в повідомленні Офісу президента на сторінці у Facebook.

В ОП також додали, що Україна обов'язково відновить свій потенціал в аерокосмічній галузі.

"Це - наш обов'язок перед тими, хто бачив і боровся за технологічну й сучасну Україну. І це та сама велика мрія, заради якої жив генеральний директор Конструкторського бюро "Південне" Олександр Дегтярев. Щирі співчуття родині, близьким та Україні", - підсумували в ОП.

Минулого тижня перший заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром" Роман Бондар на Deloitte форумі "Диригенти змін" зазначив, що епідемія COVID-19 становить велику загрозу для підприємств держконцерну "Укроборонпром", оскільки середній вік 68,3 тис. співробітників - 54 роки. "А в окремих конструкторських бюро (вік) коливається 65-75. COVID для нас був і є страшним випробуванням. Тому що ці люди є унікальними по собі осередками цінностей, знань, конструкторських ідей у дуже специфічній галузі", - наголосив Бондар.

Олександр Дегтярев народився 31 жовтня 1951 року. Працював у КБ "Південне" з 1975 року. Академік Національної академії наук України (2015). Нагороджений орденами "За заслуги" III і II ступенів (2002, 2011).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА