18:23 10.12.2020

Консульство Польщі акредитувало за новими вимогами 10 українських страховиків

2 хв читати
Консульство Польщі акредитувало за новими вимогами 10 українських страховиків

Переакредитацію в консульстві Польщі у зв'язку з набуттям чинності ухваленого сеймом наприкінці вересня 2020 року закону про внесення змін до закону "Про іноземців" пройшли 10 українських страхових компаній, повідомила асоціації "Страховий бізнес" (АСБ).

Право видачі страхових полісів при отриманні візи на працевлаштування в Польщі отримали страхові компанії "Омега", "Провідна", "ПЗУ Україна", "Еталон", "Універсальна", "Княжа Вієнна Іншуранс Груп", ARX, "Європейське туристичне страхування", "Євроінс Україна", "Гардіан".

Як повідомлялося, консульство Польщі в середині листопада попередило українських страховиків про зміну вимог до акредитації. "Сьогодні багато наших компаній уже отримали інформацію від консульського відділу посольства Польщі, що у зв'язку набуттям чинності змін до закону "Про іноземців" необхідно заповнити анкету, щоб підтвердити наявність усіх пунктів додаткових вимог до СК", - повідомляла АСБ.

Закон було ухвалено з метою приведення у відповідність змін європейського візового коду у зв'язку зі вступом Польщі в програму безвізового в'їзду зі США.

Цей закон упроваджує жорсткіші вимоги до полісів медичного страхування іноземців і зміни у сфері медичного страхування подорожей, наявність якого в іноземця є однією з вимог для отримання національної візи, а також для в'їзду на територію Польщі на підставі такої візи.

Так, вимоги до страхових компаній такі: наявність цілодобового call-центру, який приймав би інформацію про настання страхового випадку, публікація кожні півроку звітів про кількість отриманих премій від клієнтів і суму виплачених відшкодувань. Крім того, страхові компанії, не зареєстровані на території країн-членів ЄС, повинні замовити проведення аудиту в компаній, сертифікованих міжнародним агентством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА