11:54 14.01.2021

До Уханя не пустили двох представників місії ВООЗ із вивчення COVID-19

2 хв читати
До Уханя не пустили двох представників місії ВООЗ із вивчення COVID-19

Влада Китаю відмовилася пустити на територію країни двох членів місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з пошуку джерела коронавірусу COVID-19, тому що під час тестування у них виявили антитіла, повідомила ВООЗ у Twitter.

"Їм усім знову зробили тести в Сінгапурі, й у всіх негативні результати ПЛР-дослідження. Але у двох членів позитивний результат на антитіла IgM. Тепер їх знову перевіряють на антитіла IgM та IgG", - ідеться в повідомленні ВООЗ.

Ці двоє вчених поки що залишаються в Сінгапурі. Решта членів місії прибули до Уханя, як і було заплановано. У місті, де в Китаї вперше зафіксували випадки зараження COVID-19, вони працюватимуть разом із китайськими вченими.

До делегації ВООЗ увійшли експерти з 12 країн. Як раніше повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу" директор інституту Далекого Сходу Олексій Маслов, вірусологи відвідають, окрім Уханя, південну провінцію Юньнань, де розташовані печери, в яких мешкає велика кількість кажанів.

Саме звідти фахівці зроблять забір первинного матеріалу для визначення, чи міг вірус з'явитися самостійно і чи міг статися витік із лабораторії в Ухані. Крім того, вчені відвідають рибний ринок в Ухані, звідки, як передбачається, були закуплені кажани, заражені коронавірусом.

Походження коронавірусу COVID-19 є предметом спекуляцій тривалий час. Більшість учених дотримується думки, що він зоонозного походження. Відомо, що перші хворі в місті Ухані відвідували оптовий ринок "Хуанань" або працювали там. На ринку продавали морепродукти, а також тварин - змій, птахів, кажанів. Але офіційно "нульового пацієнта" так і не було виявлено.

У Вашингтоні не виключали, що вірус міг зберігатися в науковій лабораторії Уханського інституту вірусології. США також дотримуються думки, що до приховування інформації про виникнення спалаху коронавірусу COVID-19 причетна Всесвітня організація охорони здоров'я. Пекін вважає цю версію безпідставною.

Загалом за час пандемії коронавірусом у світі заразилися понад 92 млн осіб, майже 2 млн пацієнтів померли від наслідків зараження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА