08:43 17.01.2021

Майже 200 тис. жителів Індії прищепили від COVID-19 у перший день вакцинації

2 хв читати
Майже 200 тис. жителів Індії прищепили від COVID-19 у перший день вакцинації

В Індії понад 190 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини від коронавірусу за перший день масштабної прищеплювальної кампанії, всього влада країни планує вакцинувати 300 мільйонів людей.

У всій країні в суботу працювали 3 352 пункти вакцинації. Наразі про випадки госпіталізації після вакцинації не повідомлялося, пише The Economic Times.

Насамперед індійська влада має намір прищепити 30 мільйонів медичних та інших працівників, необхідних для забезпечення життєдіяльності країни. Потім щеплення стануть доступні ще 270 мільйонам жителів Індії. Всього планується вакцинувати 30 мільйонів людей. Населення Індії, за даними Worldometers, становить 1,38 млрд.

Для вакцинації використовуються дві вакцини - Covishield від англо-шведської компанії AstraZeneca і Covaxin від індійської Bharat Biotech. Обидва препарати виробляються в Індії.

Старт прищеплювальної кампанії в Індії дав прем'єр-міністр Нарендра Моді, запевнивши жителів країни в тому, що дозвіл на екстрене використання вакцин було видано тільки після того, як вчені переконалися в їх безпеці та ефективності, і закликав людей остерігатися чуток.

В індійському МОЗ повідомили, що в перший день вакцинації виникали проблеми із завантаженням даних про щеплених пацієнтів в електронну базу даних. Неполадки вдалося виправити "за рахунок підвищення продуктивності і швидкості системи".

За даними американського університету Джонса Гопкінса, в Індії за час пандемії коронавірусу було виявлено понад 10,5 млн випадків COVID-19, 152 тисячі заражених померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА