19:00 21.01.2021

У Харкові 22 січня буде оголошено день жалоби за загиблими на пожежі людьми похилого віку

1 хв читати
У Харкові 22 січня буде оголошено день жалоби за загиблими на пожежі людьми похилого віку

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов підпише розпорядження про оголошення 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі, яка сталася на вул. Новій Гиївській, 150-б.

"Зараз я підпишу розпорядження, завтра на один день у Харкові буде оголошено жалобу за загиблими людьми", - сказав Терехов на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у четвер увечері.

Він також пообіцяв, що всіх загиблих унаслідок пожежі буде поховано коштом міськбюджету.

Як повідомлялося, о 15:03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовано. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстрований жоден заклад соцзахисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА