20:44 21.01.2021

Кравчук: Передачу утримуваних громадян України Медведчуку зупинено

2 хв читати
Кравчук: Передачу утримуваних громадян України Медведчуку зупинено

Процес передачі частини утримуваних громадян України голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутатові Віктору Медведчуку вже зупинено, оскільки літак, який мав привезти цих осіб, не вилетів, повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук.

"Це питання вже зупинилося, і дуже просто: той літак, який мав привезти людей, не вилетів. Не тому, що немає палива чи ще чогось. Виникає просте запитання: хто летить у літаку? Ці люди мають паспорти? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях - це дуже далека, причому міждержавна дорога. Спочатку вони летять із Донецька до Ростова-на-Дону, потім із Ростова-на-Дону до Мінська, а потім із Мінська в Україну. Це вже нездійсненне питання. Літак цього зробити не може", - сказав він в ефірі програми "Дійові особи" на "5 каналі" в четвер.

Кравчук наголосив, що питання пересування, повернення громадян - це питання не Медведчука, це - питання України.

"Я не знаю, можливо, окрім Української держави, є ще якась маленька держава Медведчука. Не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави, а якщо вона береться за це або це підтримує Росія, це означає лише одне: зробити навколо конкретної людини піар для того, щоб підняти її авторитет", - пояснив він.

Як повідомлялося, омбудсмену України Людмилі Денісовій у четвер підтвердили два маршрути, якими може відбутися процес односторонньої передачі на підконтрольну уряду України територію українців, незаконно утримуваних на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Водночас омбудсмен наголосила, що кількість громадян України, яких планують передати, постійно змінюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА