15:44 22.01.2021

ВАКС продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків

2 хв читати
ВАКС продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків.

Як повідомляє прес-служба ВАКС, термін дії постанови - до 12 лютого 2021 року включно.

Підозрюваний зобов'язаний не залишати Україну без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, окрім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, суду.

Як повідомлялося, в червні 2020 року НАБУ та САП затримали на гарячому трьох осіб відразу після надання $6 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою екс-міністра, передане восени 2019 року Генеральною прокуратурою в НАБУ за підслідністю, в частині, що стосується екс-міністра екології. Усім затриманим Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонували неправомірну вигоду, стосується можливої причетності екс-міністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ВАТ "Реал Банк" (підконтрольного на той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича) та легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру деяким особам, зокрема і колишньому міністру.

В Офісі генпрокурора не називають імені згадуваного екс-міністра екології та природних ресурсів. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколу Злочевського.

За даними НАБУ, це став найбільший в історії України задокументований хабар правоохоронцям.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні було завершене 1 грудня 2020 року, проте після цього Печерський районний суд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов'язав генерального прокурора забрати провадження у НАБУ і передати до іншого органу досудового розслідування. У бюро назвали це рішення Печерського райсуду незаконним, оскільки закон прямо забороняє передавати справи Національного бюро в інші органи досудового розслідування, і заявили, що через нього екс-міністр може уникнути відповідальності за вчинений корупційний злочин.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА