14:10 13.06.2020

Компанія Burisma Group заявляє про непричетність до хабара в $ 6 млн за закриття кримінального провадження, в якому фігурує Злочевський

3 хв читати
Компанія Burisma Group заявляє про непричетність до хабара в $ 6 млн за закриття кримінального провадження, в якому фігурує Злочевський

Компанія "Burisma Group" і її керівництво не мають причетності до хабара керівництву антикорупційних органів за закриття кримінального провадження, в якому фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський, повідомляє прес-служба компанії.

"Компанія "Burisma Group" та її керівництво не мають причетності до повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і деяких ЗМІ про участь у неправомірних діях. Щоб уникнути спекуляцій просимо представників медіа уникати ототожнень і припущень", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що компанія працює виключно в рамках чинного законодавства, є одним із найбільших платників податків і відстоює інтереси енергонезалежності України.

"За детальнішою інформацією ви можете звернутися в прес-офіс компанії: [email protected]", – додали в "Burisma Group".

Як повідомлялося, 13 червня директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник заявив, що хабар у $6 млн керівництву антикорупційних органів передбачався за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології Миколи Злочевського в заволодінні коштів і забезпечення його повернення в Україну.

Також Ситник повідомив, що на сьогодні затримано трьох людей: перша – це заступник начальника Головного управління ДФС у Києві, друга людина має причетність до компанії Burisma, є довіреною особою Злочевського, третя – колишній співробітник фіскальної служби, який також є довіреною особою Злочевського.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що екс-віце-президент США Джозефа Байден і його син Гантер не мають причетності до справи про пропонування хабара керівництву антикорупційних органів за закриття епізоду, в якому фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський.

Під час брифінгу, відповідаючи на запитання про те, чи фігурує в кримінальному провадженні про давання хабара, Байден-молодший, оскільки він безпосередньо пов'язаний зі Злочевським і компанією "Бурісма" (Burisma Holdings), Холодницький сказав: "Давайте поставимо крапку в цьому раз і назавжди. Байден-молодший і Байден-старший у цьому конкретному провадженні не фігурують".

12 червня колишній чиновник за сприяння належної особи з управління Державної фіскальної служби (ДФС) у м.Києві та інших осіб намагався передати $6 млн неправомірної вигоди керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Щойно за процесуального керівництва САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його "правої руки", високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП за ухвалення рішення про закриття кримінальної справи, у якій зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Вилучено $6 млн", – повідомила прес-служба САП на сторінці у Facebook.

Зазначається, що попередньо їхні дії кваліфіковані за ч.4 ст. 369 КК України.

Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року. Наприкінці 2014 року він залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч.3 ст. 368-2 КК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА