20:11 04.02.2021

Слідство за підозрою посадових осіб "Донецькоблгазу" в розтраті завершено

2 хв читати

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою фінансового директора та начальника підрозділу ПАТ "Донецькоблгаз" у розтраті понад 500 млн грн коштів підприємства завершено, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора в четвер.

"У період 2017-2020 років фінансовий директор ПАТ "Донецькоблгаз" та колишній начальник його структурного підрозділу - Краматорського управління з газопостачання та газифікації, діючи з прямим умислом та за попередньою змовою між собою та іншими особами, систематично здійснювали безпідставний та протиправний перерахунок грошових коштів з банківських рахунків ПАТ "Донецькоблгаз", 38% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", на банківські рахунки приватних юридичних осіб, чим заподіяли матеріальну шкоду на суму понад 500 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Дії зловмисників класифіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Після ознайомлення підозрюваних із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.

Окрім цього, триває досудове розслідування за аналогічним фактом стосовно першого заступника голови правління "Донецькоблгазу", який нині перебуває в розшуку.

"У рамках цього провадження також перевіряють обставини включення незаконно перерахованих грошових коштів ПАТ "Донецькоблгаз" в тарифи населення за спожитий природний газ", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та итної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") у зв'язку з цим привітав генерального прокурора "з черговим успішним розкриттям резонансного злочину". "Сподіваюсь, уже найближчим часом суд ухвалить справедливий вирок, і особи, які вкрали 500 млн грн, понесуть реальне покарання", - написав він у Facebook.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА