16:55 16.02.2021

Захоплена російськими найманцями територія ОРДЛО на 1,4 тис. кв. км більша, ніж зафіксовано в Мінських угодах - Гармаш

2 хв читати
Захоплена російськими найманцями територія ОРДЛО на 1,4 тис. кв. км більша, ніж зафіксовано в Мінських угодах - Гармаш

Територія окремих районів Донецької та Луганської областей, захоплена нині російськими найманцями, на 1400 кв. км більша, ніж зафіксовано в Мінських угодах, що створює неясності в розумінні поширення сфери впливу Мінських домовленостей на ці території, вважає представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

"Ми все ще намагаємося з'ясувати у представників Росії, яку територію вони мають на увазі під поняттям "ОРДЛО". Тому що та, яку, фактично, захопили російські НЗФ, на 1400 км більша, ніж зафіксовано в Мінських угодах, і на яку тоді територію поширюються Мінські домовленості, залишається незрозумілим", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook за підсумками онлайн-конференції політичної підгрупи ТКГ у вівторок, 16 лютого.

За його словами, "це питання - не менш основоположне, ніж визначення сторін конфлікту". "Але й тут ми не отримуємо чіткої відповіді, хоча вона й записана в Мінських угодах. Москва має неймовірну здатність ставати глухою і сліпою, коли не хоче чогось бачити та чути. Особливо якщо йдеться про підписані нею самою домовленості", - заявив Гармаш.

Він додав, що "на засіданні робочої групи з політичних питань мінської ТКГ як ніколи часто порушувалося питання про сторони воєнного конфлікту на Донбасі". "На сьомому році війни... представники Росії стверджували, що це Україна й Донбас. Що вони розуміють під цим поняттям - неясно. Напевно, частину Донецького вугільного басейну в Ростовській області РФ. Також із того боку лунав варіант "народ Донбасу" - теж незрозуміло, що не поділили з Україною жителі Покровська, Добропілля, Краматорська, Маріуполя... плюс півтора мільйона вимушених переселенців", - зазначив учасник української делегації.

"Ми чітко вказали, що конфліктують Росія і Україна. І попросили не робити таких провокацій, тому що вони відволікають учасників консультацій від обговорення плану дій, запропонованого Україною. Адже зрозуміло, що ми не можемо просто мовчати, коли робляться такі абсурдні і за формою і за змістом заяви", - підсумував Гармаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА