07:56 19.02.2021

ТКГ не обговорює питання про передачу утримуваних в ОРДЛО 4 жінок, яких планували передати Медведчуку

2 хв читати
ТКГ не обговорює питання про передачу утримуваних в ОРДЛО 4 жінок, яких планували передати Медведчуку

У рамках ТКГ не обговорюється питання передачі утримуваних на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей чотирьох жінок, яких бойовики ОРДЛО планували в односторонньому порядку передати главі партії "Опозиційна платформа - "За життя" Віктору Медведчуку, заявив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Ні. Як раз росіяни заявили і акцентували увагу, що спочатку дев'ять, а потім вже чотири особи будуть передаватися поза межами мінського процесу і нормандського формату. Вони сказали, що передадуть тій людині, яка свято вірить у мінські домовленості і назвали прізвище цього нардепа (Медведчука - ІФ Україна). Це була провокація. Україна на неї не відреагує в жодному разі", - заявив Резніков, відповідаючи на запитання ведучої - чи ведуться переговори про звільнення утримуваних 4 персон, під час програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" увечері 18 лютого.

Водночас він додав, що українська делегація в ТКГ готова забрати всіх незаконно утримуваних українців без жодних умов і обмежень, однак відбуватися це повинно виключно в рамках узгодженого мінського процесу.

"Якщо вони хочуть віддати нам утримуваних українців, то глава української делегації Леонід Кравчук готовий зустрітися з омбудсменом України Людмилою Денісовою і на будь-якому КПВВ на лінії зіткнення забрати людей і надати їм медичну допомогу", - заявив Резніков.

Як повідомлялося, 20 січня омбудсмен Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть Україні 9 утримуваних осіб. Посередником під час передачі повинен був стати Медведчук. У відповідь МЗС України повідомило, що передача Медведчуку утримуваних в ОРДЛО не відповідає механізму Мінського процесу.

21 січня бойовики ОРДЛО звільнили 4 помилуваних жінок для передачі в Україну. Серед них Наталія Стаценко, Світлана Довгаль, Наталія Савченко та Катерина Котенко. Зі свого боку, Медведчук просив СБУ про можливість їх перенаправлення на підконтрольні Україні території через КПВВ "Майорськ". Того ж дня глава української делегації в ТКГ Кравчук повідомив, що процес передачі чотирьох утримуваних осіб зупинено.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА