16:25 09.03.2021

Розгляд справи Антоненка перенесено, він залишився під вартою, біля суду відбулися сутички - ЗМІ

2 хв читати
Розгляд справи Антоненка перенесено, він залишився під вартою, біля суду відбулися сутички - ЗМІ

Шевченківський районний суд міста Києва залишив під вартою музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, оскільки один із присяжних не з’явився на засідання суду у вівторок. Засідання, на якому планувалося переглянути запобіжний захід підозрюваному, перенесено на наступний тиждень, 16 березня.

Як повідомляє "5 канал", біля будівлі суду зібралося близько сотні мітингувальників, які спробували не випустити автомобіль, в якому, ймовірно, перевозили Антоненка, внаслідок чого сталися сутички між ними та правоохоронцями.

Після сутичок акція протесту відбувалися спокійно, мітингувальники вимагали проведення засідання. Один з учасників тримав у руках транспарант "Вимога реформи судової системи", інший - Державний прапор.

Як повідомив телеканал "Україна 24", серед активістів, які намагалися не випустити автозак з Антоненком, були представники "Національного корпусу" та організації "С14". Під час сутичок і перед ними мітингувальники використовували фаєри.

Правоохоронці затримали кількох активістів, проте згодом усіх відпустили на місці подій. Деякі учасники сутичок постраждали - у деяких помітні синці, в одного розсічена брова.

Через приблизно півгодини після сутичок і учасники мітингу, і правоохоронці почали помалу розходитися.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА