19:25 10.03.2021

В Україні слід створити єдину цифрову систему для споживачів житлово-комунальних послуг

2 хв читати
В Україні слід створити єдину цифрову систему для споживачів житлово-комунальних послуг

В.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко вважає за необхідне створити в Україні єдину уніфіковану цифрову систему з метою захисту вразливих споживачів житлово-комунальних послуг.

"Держава повинна захищати своїх громадян. Особливо це стосується вразливих споживачів газу, електроенергії, тепла. З відповідною проблемою ми зіткнулися, зокрема, в цьому опалювальному сезоні. Ми повинні створити уніфіковану цифрову систему, як один із ключових елементів сталого розвитку енергетичного сектора", - сказав Вітренко в ході міжвідомчої тематичної установчої зустрічі в міністерстві 9 березня, слова якого наведені в повідомленні на сайті Міненерго в середу.

У заході взяли участь представники всіх відомств, які, безпосередньо або побічно, взаємодіють з населенням та учасниками енергетичного ринку на різних етапах постачання та споживання енергії, зокрема, Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України і Антимонопольного комітету України.

" Створення уніфікованої цифрової системи має стати результатом спільних та скоординованих зусиль цих державних інституцій. Адже вона має містити максимальний обсяг надійної та всеохопної інформації про споживачів житлово-комунальних послуг, ціни і тарифи, які вони сплачують, обсяги нарахованих їм субсидій тощо", - зазначено в повідомленні Міненерго.

Крім того, як вважають в міністерстві, система повинна мати сервіси для відстеження витрат на "комуналку" і їх аналіз, а також для зміни постачальника компослуг.

"У результаті аналізу ми навіть наперед зможемо визначати вразливих споживачів і пропонувати їм разову допомогу в разі непередбачених обставин або проблем", - запевнив Вітренко.

За інформацією відомства, уніфікована цифрова система не передбачає скасування чи зміни нинішнього механізму комунальних субсидій, а доповнить її для більшої зручності і повноти охоплення інформації.

Надалі до роботи системи будуть залучені оператори систем транспортування газу, системи передачі електроенергії і розподільних мереж.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА