15:07 12.03.2021

Віолетта Лабазюк звернулася до депутатів з ініціативою удосконалення законодавства про вищу освіту

2 хв читати
Віолетта Лабазюк звернулася до депутатів з ініціативою удосконалення законодавства про вищу освіту

В Україні необхідно вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення 1-го робочого місця для випускників вузів. З такою ініціативою звернулась голова Хмельницької обласної ради Віолетта Лабазюк до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та делегації народних депутатів під час круглого столу в Хмельницькому університеті управління та права ім. Леоніда Юзькова.

"Першочергово сьогодні важливо вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення 1-го робочого місця для випускників вузів. Молодому фахівцю важко знайти роботу без досвіду і це зумовлює колосальний відтік розумної та талановитої молоді, задача яких розбудовувати країну, її економіку, медицину, науку, освіту та бізнес", - йдеться у дописі Лабазюк у Facebook.

 

Також Лабазюк наголосила, що доки в Україні не врегулюються всі прогалини в освітній сфері на законодавчому рівні і не налагодять процес працевлаштування студентів, доти відповідно молодь все активніше покидатиме батьківщину в пошуках кращої долі та перспектив розвитку.

Серед пріоритетів Лабазюк відзначила налагодження співпраці освітніх закладів з роботодавцями з метою створення навчального середовища та подальшого працевлаштування випускників.

Голова облради також додала, що освіта — це одна з тих базових сфер, від якої залежить розвиток сучасної прогресивної держави та нації, і на даному етапі ця галузь потребує зрозумілого та прогнозованого фінансування та створення умов для підприємців інвестувати в неї.

Спікер Разумков підтримав ініціативу Лабазюк та звернувся до облради й обласної адміністрації із зустрічною ініціативою створити достатнью кількість робочих місць, щоб згідно з уже зміненим законодавством, забезпечити випускників 1-м робочим місцем.

Джерело Gazeta.ua \ Facebook

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА