15:08 23.03.2021

Суд у "справі Шеремета" продовжив дослідження доказів справи, Антоненка доставлено на засідання

2 хв читати
Суд у "справі Шеремета" продовжив дослідження доказів справи, Антоненка доставлено на засідання

Шевченківський районний суд Києва у вівторок продовжив слухання по суті справи обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Фігуранта справи - музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка – доставлено на судове засідання. Суд досліджує 4 том матеріалів справи, зокрема матеріали проведених у рамках досудового розслідування експериментальних вибухів.

На попереднє засідання Антоненка не доставили через спалах COVID-19 серед співробітників Національної гвардії, які мали забезпечити конвоювання, слухання було відкладено через відмову Антоненка від участі в засіданні в режимі відеоконференції.

Як очікується, захист клопотатиме про зміну запобіжного заходу Антоненку, який перебуває під вартою.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА