12:31 28.03.2021

Чергову спробу зняти контейнеровоз із мілини буде зроблено вдень

2 хв читати
Чергову спробу зняти контейнеровоз із мілини буде зроблено вдень

Роботи зі звільнення контейнеровоза Ever Given, який заблокував рух Суецьким каналом тривають. У неділю вдень судно знову спробують зняти з мілини, повідомляє тайванський Evergreen (фрахтувальник судна).

"Роботи з очищення носової частини судна від мулу і піску тривають. О 14:00 за єгипетським часом розпочнеться чергова рятувальна операція", – йдеться в повідомленні Evergreen у неділю.

Два додаткових буксири йдуть до застряглого в Суецькому каналі гігантського контейнеровоза Ever Given, який цього тижня заблокував рух каналом, повідомляє агентство Associated Press. Очікується, що екскаватори в неділю продовжать зчищати мул і пісок з лівого борту судна, доки буксири його тягнутимуть.

Також триває і розслідування причин того, чому судно сіло на мілину. Голова Управління Суецького каналу генерал-лейтенант Усама Рабей напередодні заявив журналістам, що, ймовірно, сильні вітри - не єдина причина події. Він не виключив технічну помилку або людський чинник.

Рабей також висловив сподівання, що роботи зі звільнення судна дадуть результати без необхідності перенесення вантажу. "Ми перебуваємо в дуже складній ситуації", - додав генерал.

На запитання про те, коли вони мають намір звільнити судно і відкрити рух каналом, він відповів: "Я не можу сказати, тому що не знаю".

У компанії Bernhard Schulte Shipmanagement стверджують, що їхнє "початкове розслідування виключає будь-яку механічну несправність або відмову двигуна" контейнеровоза.

Раніше повідомлялося, що буксири відновили роботи ще в суботу в другій половині дня і планують зробити ще серію спроб зрушити контейнеровоз з місця вночі та вранці. Співрозмовник видання зазначив, що протягом суботи інженерам вдалося домогтися певних успіхів у вивільненні з піску носової частини судна. Але фахівці не виключають, що ще знадобиться прибрати частину піску навколо судна, перш ніж буксирам вдасться зняти його з мілини.

Рух Суецьким каналом цього тижня паралізувало вантажне судно Ever Given, що сіло на мілину. Спроби вирішити цю проблему поки що успіху не мали. Проте, як повідомлялося, в суботу гігантське судно все ж вдалося трохи зрушити з місця за допомогою буксирів. Згідно з оптимістичними прогнозами, судно вдасться розблокувати в неділю або на початку наступного тижня. Однак деякі експерти попереджають, що за несприятливого розвитку подій цей процес може зайняти не дні, а тижні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА