14:36 30.03.2021

Кілька десятків суден пройшли Суецьким каналом після відновлення судноплавства

1 хв читати
Кілька десятків суден пройшли Суецьким каналом після відновлення судноплавства

Після відновлення судноплавства Суецький канал покинули кілька десятків суден, що чекали в черзі з 23-24 березня, повідомляє міжнародна компанія Gulf Agency Company (GAC, надає послуги із суднового агентування).

Згідно з повідомленням, 37 суден, що чекали на відкриття судноплавства в районі Великого Гіркого озера, вийшли з каналу. Ще шість суден залишаються на озері й мають поновити свій транзит приблизно до 14:00 за місцевим часом (15:00 за к. ч.) разом із 30 суднами, які в понеділок увійшли до каналу з північного боку. Очікується, що ця група суден почне виходити з каналу близько 17:00 (18:00 за к. ч.).

За даними порталу міжнародної системи позиціонування суден (AIS) VesselFinder, наразі близько десяти танкерів перетинають заблоковану раніше вузьку частину каналу, прямуючи в Порт-Саїд.

Судноплавство Суецьким каналом поновилося в понеділок увечері. Контейнеровоз Ever Given, який раніше блокував канал, у понеділок зняли з мілини, увечері судно своїм ходом вийшло з вузької частини і досягло Великого Гіркого озера. Судно сіло на мілину вранці 23 березня, внаслідок чого майже тиждень рух Суецьким каналом був паралізований.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА