11:57 29.03.2021

Судно Ever Given майже повністю зняли з мілини в Суецькому каналі

2 хв читати
Судно Ever Given майже повністю зняли з мілини в Суецькому каналі

Управління Суецького каналу заявило в понеділок, що контейнеровоз Ever Given, який перекрив рух каналом, розвернули "у правильному напрямку", але ще потрібно докласти зусиль для того, щоб повністю завершити рятувальні роботи, повідомляє видання Gulf News.

"Положення судна переорієнтоване на 80% у правильному напрямку. Хвостову частину зрушили на 102 метри від берега", - цитує видання слова глави управління каналу Усами Рабіа.

Зазначається, що до цього контейнеровоз Ever Given розміщувався за чотири метри від берега.

Сайт стеження Marine Traffic, у свою чергу, повідомляє, що над звільненням судна "ще треба попрацювати".

"Ми можемо підтвердити, що Ever Given зрушився і частково звільнений, але ще має відбутися певна робота", - йдеться в заяві, оприлюдненій у Twitter-акаунті сайту.

Посилаючись на джерела, він повідомляє, що перед відправленням судно пройде попередню перевірку.

Рятувальним командам вдалося зняти з мілини 400-метрове судно, яке майже на тиждень заблокувало рух у Суецькому каналі, в понеділок о 4:30 за місцевим часом, про це повідомила транспортна компанія Inchcape.

Нині буксири намагаються встановити судно в положення, яке дасть йому змогу відновити рух каналом. У зв'язку з цим наразі незрозуміло, коли рух Суецьким каналом відкриють для 450 суден, які чекають на проходження, йдеться в повідомленнях ЗМІ.

Зняти велетенський контейнеровоз вдалося після того, як земснарядами було видалено близько 27 тис. куб. м піску, в якому застрягло судно.

Контейнеровоз Ever Given сів на мілину і заблокував судноплавство Суецьким каналом минулого вівторка. Судно, на борту якого перебувало понад 20 тис. важковагових контейнерів, прямувало з Китаю до Роттердама (Нідерланди). Судно є одним із найбільших у своєму класі: його довжина сягає 400 м, ширина - 59 м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА