10:05 08.04.2021

Гройсман закликає політиків підтримати кампанію з вакцинації і не дискредитувати її

2 хв читати
Гройсман закликає політиків підтримати кампанію з вакцинації і не дискредитувати її

Лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман закликав усіх українських політиків, незалежно від їхніх політичних поглядів, об'єднатися навколо ідеї вакцинації українців проти коронавірусної інфекції COVID-19 і відкинути спроби або плани з дискредитації вакцинації, як такої.

У своєму зверненні у соцмережах він зазначив, що поки що немає іншого шансу зберегти життя і здоров'я, ніж щеплення.

"Ми пам'ятаємо, як декілька місяців тому один із політиків дозволив собі в прямому ефірі назвати вакцину непристойним словом. І що сталося? Яка розпочалася антивакцинаційна компанія! Це означає одне: люди залишаються без захисту. Ця безвідповідальна риторика українських політиків не має більше повторюватися", - зазначив Гройсман.

"Коли українські політики свідомо чи несвідомо дискредитують ідею вакцинації, вони роблять великий злочин проти людей. Ви їх лякаєте, люди починають коливатися, робити щеплення чи ні, а значить залишаються без захисту. Весь світ визнав, що єдиний механізм захисту - це вакцинація. Іншого немає. Закликаю політиків: давайте об'єднаємося і підтримаємо кампанію з вакцинації. Звертайтеся до ваших виборців із закликом до вакцинації. Давайте всі разом зупинимо цю пандемію і зупинимо COVID-19", - додав він.

Водночас підтримка вакцинації має, на думку Гройсмана, супроводжуватися відкриттям широкого доступу до вакцини. Чинний уряд, упевнений політик, має робити не заяви про плани, а реально відкривати можливості всім охочим зробити щеплення.

"Збирайтеся, приймайте рішення і дайте людям чіткий план, а не заяви про те, що ви плануєте до кінця року вакцинувати 70% українців. Рейтингові аналітичні агентства сьогодні говорять про те, що за перше півріччя в Україні буде вакциновано лише 3% громадян, а 97% будуть незахищені... Я наполягаю на скликанні позачергового, надзвичайного засідання уряду, де чітко буде затверджено план вакцинації за регіонами, за кількістю і доступністю вакцин, де ви знімете абсолютно штучні обмеження. Всіх українців, які хочуть вакцинуватися, ви маєте забезпечити вакциною", - сказав політик.

На його переконання, питання протидії COVID-19 нині для всіх чиновників і політиків перше і єдине. "Україна вийшла на перше місце у Європі за кількістю захворювань і смертності!... Нічого наразі немає важливішого здоров'я людей", - зазначив Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА