08:00 10.04.2021

Зеленський затвердив склад Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України

1 хв читати
Зеленський затвердив склад Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України

Президент України Володимир Зеленський указом №152 про "Питання Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України" затвердив положення про Консультативну раду та її персональний склад, повідомила прес-служба президента.

"Консультативна рада займатиметься моніторингом додержання прав і свобод учасників Революції Гідності, ветеранів антитерористичної операції, військовослужбовців, які захищають національну безпеку і забезпечують оборону на Донбасі, а також волонтерів і правозахисників", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, її очолила радник заступника керівника Офісу президента Альона Вербицька. Її заступниками призначені народні депутати Ігор Герасименко та Єгор Чернєв. Секретарем став радник керівника ОП Андрій Ляхович.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Повідомляється, що Рада вноситиме пропозиції щодо захисту порушених прав згаданих осіб, помилування, забезпечення справедливого правосуддя та застосування амністії.

Крім того, вона розроблятиме удосконалення законодавства в сфері забезпечення прав і основних свобод громадян, які захищали Україну.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА