21:28 13.03.2020

Консультативна рада в ТКГ залучатиме до переговорів в Мінську лідерів думок і це не будуть переговори з ОРДЛО

2 хв читати
Консультативна рада в ТКГ залучатиме до переговорів в Мінську лідерів думок і це не будуть переговори з ОРДЛО

Консультативна рада, яка може бути створена в рамках політичної підгрупи ТКГ в Мінську, приверне до переговорів лідерів думок, і це не є прямими переговорами з так званими ОРДЛО або визнанням "ДНР" і "ЛНР", зазначає заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Ми давно говорили, що хочемо скасувати монополію керівників маріонеткових республік у переговорах у Мінському процесі. Ми вважаємо, що позицію Донбасу повинні представляти також ті жителі регіону, які покинули його і переїхали на підконтрольну уряду територію. Тому така консультативна рада може складатися наполовину з жителів , які проживають на окупованих територіях, і тих, хто звідти поїхав - це будуть люди, яких поважають у регіоні, які розуміють специфіку і потреби регіону і є авторитетом по обидві сторони лінії розмежування", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю ввечері.

Кравчук підкреслила, що про визнання так званих "ЛНР" і "ДНР" у будь-якому вигляді не йшлося, не йдеться і про це навіть мови бути не може.

"Мінські угоди, які підписували не ми, прямо передбачають консультації в рамках ТКГ з представниками ОРДЛО в питанні змін до Конституції в частині децентралізації. Чому є ця норма - питання до того, хто санкціонував підписання таких угод, тобто до президента на той час Порошенка. Ми вважаємо, що якщо вже успадковані домовленості зобов'язують Україну з кимось консультуватися, то точно краще це робити не з ватажками бойовиків", - зазначила вона.

Кравчук вказала, що в міжнародно-правовому плані нічого, по суті, не змінюється. "Залишається Мінський процес, який триває роками. Україна не веде переговорів з ОРДЛО, як і не вела раніше. Але ми отримуємо перевагу за рахунок включення в процес тих українців Донбасу, які вибрали шлях залишитися з Україною - навіть ціною переїзду з рідних міст і сіл", - пояснила вона.

За її словами, Консультативна рада - це дорадчий орган при політичній підгрупі в Мінську, який повинен посадити за стіл не політиків, а лідерів думок і спільноти. "Його рішення будуть мати вигляд рекомендацій для політичної підгрупи. Більше того, він ще не створений, а буде створений 25 березня", - додала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА