17:06 12.04.2021

Правоохоронці затримали групу фальшивомонетників на Івано-Франківщині

2 хв читати

Співробітники Національної поліції в Івано-Франківській області затримали у регіоні групу осіб, які розрахувалися в магазині фальшивими банкнотами та зникли на автомобілі з місця злочину, під час затримання у їхньому транспортному засобі правоохоронці виявили підроблені купюри на суму приблизно 300 тис. грн.

Як повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківської області у понеділок, дії правопорушників кваліфіковані за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років із конфіскацією майна. Інших причетних до цього правопорушення громадян наразі розшукують.

"10 квітня на лінію "102" зателефонував власник одного з торгових закладів села Коршів, що на Коломийщині, та повідомив, що четверо чоловіків та жінка придбали у закладі товар і розрахувалися, ймовірно, фальшивими купюрами по 500 грн. Оперативні працівники, патрульні Коломийщини негайно розпочали пошуки. Через чотири години працівники сектору реагування патрульної поліції розшукали автомобіль "Лексус" у Коломиї. У транспортному засобі перебували 32-річна жінка та 37-річний чоловік, жителі Полтавської області", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що під час проведення обшуку автомобіля, їм вдалося виявити та вилучити банкноти на суму приблизно 300 тис. грн (купюрами по 500 гривень) із явними ознаками підробки. Наразі фальшиві гроші відправлені на проведення експертного дослідження.

"Зловмисників слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України. Тепер їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України", - наголошують у поліції.

Там додають, що незабаром суд обере фігурантам запобіжний захід. Триває досудове розслідування.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА