15:01 13.04.2021

Гармаш: Переговори політичної підгрупи ТКГ перенесено на 27 квітня через присутність "громадського експерта" з ОРДО

2 хв читати
Гармаш: Переговори політичної підгрупи ТКГ перенесено на 27 квітня через присутність "громадського експерта" з ОРДО

Представник Донецька в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Сергій Гармаш заявив, що переговори в рамках політичної підгрупи ТКГ 13 квітня знову не відбулися через онлайн-присутність на них засудженої в Україні за тероризм Майї Пирогової, що виступала як "громадський експерт" від окремих районів Донецької області (ОРДО).

"Формальна частина засідання робочої групи ТКГ з політичних питань сьогодні так і не розпочалася. Посол ОБСЄ П’єр Морель дипломатично переніс її на 27 квітня. За цей час він сподівається, що ТКГ вдасться якось врегулювати проблему з терористкою Майєю Пироговою, яку ОРДО приводять на переговори без жодного офіційного статусу та легітимізації", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

Він також додав, що "запрошені з ОРДЛО" запропонували українській стороні виключити зі складу української делегації представника Донецька Дениса Казанського, стосовно якого в "ДНР" було заведено кримінальну справу за нібито шпигунство. "Запрошені РФ представники ОРДО сьогодні підійшли до проблеми "творчо" і, симетрично Україні, заявили, що в "республіці" відкрито справу проти члена української делегації Дениса Казанського, тому для них є неприйнятною його участь у переговорах. Це через 11 місяців роботи Дениса в ТКГ", - розповів Гармаш.

Також, за його словами, опоненти запропонували ще два варіанти - просто ігнорувати факт наявності кримінальних справ стосовно громадських експертів від України та від ОРДЛО і продовжувати працювати з Пироговою та Казанським або продовжувати переговори лише офіційними складами делегацій, без участі експертів і радників.

У свою чергу, як зазначив представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін, усі члени української делегації, включно з експертами, введені до неї офіційними нотами МЗС і, відповідно, братимуть участь у засіданнях робочих груп і ТКГ, оскільки сторонами переговорів є Україна і РФ за посередництва ОБСЄ, а ОРДЛО членами ТКГ не є.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА