22:08 13.04.2021

В Україні почалася вакцинація CoronaVac

2 хв читати
В Україні почалася вакцинація CoronaVac

В Україні стартувала імунізація українців вакциною від COVID-19 CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac (CoronaVac), повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"В Україні почалася вакцинація вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech. Перш за все вакцинувати маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають", - сказано в повідомленні на сторінці відомства y Facebook у вівторок ввечері.

В інформації наголошується, що цією вакциною також вакцинують:

- освітян, які будуть залучені у ЗНО у 2021 році;

- олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році;

- співробітників патрульної поліції.

Зазначається, що термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці.

"Вакцина надійшла в Україну в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких становить 28 днів", - додали медики.

У міністерстві також наголосили, що за кожним щепленим одразу буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії. "Всі, хто зараз прищеплюються препаратом CoronaVac гарантовано отримають другу дозу для повної імунізації від COVID-19", - сказано в повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що перевозити і зберігати препарат можна при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортувати вакцину будуть у спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Раніше початок вакцинації українців вакциною Sinovac анонсував міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"МОЗ закінчив всі процеси перевірки і лабораторного контролю вакцини і сьогодні починаємо процес вакцинації", - сказав він.

Степанов зазначив, що в Україні вже поставили 215 тис. доз вакцини, інші 1,7 млн доз будуть поставлені в квітні-травні.

За його словами, протягом тижня очікуються поставки 117 тис. доз вакцини Pfizer у рамках ініціативи COVAX. Цією вакциною планується щепити громадян, які мешкають в інтернатах, будинках для осіб похилого віку, а також співробітників цих установ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА