14:10 14.04.2021

Кабмін затвердив план популяризації природничих наук і математики до 2025 року

1 хв читати
Кабмін затвердив план популяризації природничих наук і математики до 2025 року

Кабінет Міністрів України в середу ухвалив рішення про затвердження плану заходів із популяризації природничих наук і математики до 2025 року.

План передбачає опрацювання до 2022 року питання збільшення розміру академічної стипендії для здобувачів професійної передвищої освіти для спеціальностей: середня освіта (математика, біологія, фізика, хімія, інформатика), спеціальна освіта, біологія, науки про землю, фізика й астрономія, прикладна фізика та наноматеріали, математика, прикладна механіка, матеріалознавство, галузеве машинобудування, авіаційна й ракетно-космічна техніка, суднобудування, металургія, електроенергетика, електротехніка й електромеханіка, енергетичне машинобудування, атомна енергетика, теплоенергетика, гідроенергетика, гірнича справа, нафтогазова інженерія і технологія, хімія і статистика.

Також передбачається створення серії науково-популярних просвітницьких соціальних короткометражних роликів для популяризації природничих наук і математики за участю відомих осіб.

Крім того, передбачається проведення конкурсу на найкращий проект із популяризації природничих наук і математики для здобувачів професійної передвищої освіти, а також опрацювання питання проведення конкурсів із популяризації природничих наук і математики серед закладів вищої освіти у рамках Фонду президента з підтримки освіти, науки та спорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА