22:22 15.04.2021

У Моршині в п'ятницю стартує колективна вакцинація жителів усього міста

1 хв читати
У Моршині в п'ятницю стартує колективна вакцинація жителів усього міста

Експеримент з колективної вакцинації населення стартує в курортному місті Моршин Львівської області в п'ятницю, 16 квітня, повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на дані директора департаменту охорони здоров'я обладміністрації Ореста Чемериса.

"З ініціативи міського голови Моршина обласна держадміністрація звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проект з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і співробітників санаторно-курортних установ", - сказав Чемерис.

За його словами, масова вакцинація жителів Моршина дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Також вакцинація більшості населення міста створить максимально безпечні умови для людей, які приїжджають на курорт для відпочинку та реабілітації після захворювання Covid-19.

Всього в місті проживають 4239 жителів і, за даними заступника директора Львівського обласного лабораторного центру Олега Когута, 2400 доз китайської вакцини CoronaVac виділені для вакцинації жителів Моршина. Для проведення вакцинації будуть задіяні дві бригади пункту вакцинації Моршинської міської лікарні та однієї мобільної бригади від Стрийської центральної районної лікарні.

У департаменті охорони здоров'я зазначають, що реалізація цього пілотного проекту дасть можливість вивчити і проаналізувати ефективність вакцинації населення від коронавірусу в окремо взятому населеному пункті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА