22:22 15.04.2021

У Моршині в п'ятницю стартує колективна вакцинація жителів усього міста

1 хв читати
У Моршині в п'ятницю стартує колективна вакцинація жителів усього міста

Експеримент з колективної вакцинації населення стартує в курортному місті Моршин Львівської області в п'ятницю, 16 квітня, повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на дані директора департаменту охорони здоров'я обладміністрації Ореста Чемериса.

"З ініціативи міського голови Моршина обласна держадміністрація звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проект з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і співробітників санаторно-курортних установ", - сказав Чемерис.

За його словами, масова вакцинація жителів Моршина дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Також вакцинація більшості населення міста створить максимально безпечні умови для людей, які приїжджають на курорт для відпочинку та реабілітації після захворювання Covid-19.

Всього в місті проживають 4239 жителів і, за даними заступника директора Львівського обласного лабораторного центру Олега Когута, 2400 доз китайської вакцини CoronaVac виділені для вакцинації жителів Моршина. Для проведення вакцинації будуть задіяні дві бригади пункту вакцинації Моршинської міської лікарні та однієї мобільної бригади від Стрийської центральної районної лікарні.

У департаменті охорони здоров'я зазначають, що реалізація цього пілотного проекту дасть можливість вивчити і проаналізувати ефективність вакцинації населення від коронавірусу в окремо взятому населеному пункті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА