13:05 16.04.2021

Авіакомпанія "Роза вітрів" у червні запускає рейси з Києва до Ужгорода, Чернівців та Кривого Рогу - заступник голови ОП

2 хв читати
Авіакомпанія "Роза вітрів" у червні запускає рейси з Києва до Ужгорода, Чернівців та Кривого Рогу - заступник голови ОП

Авіакомпанія Windrose ("Роза вітрів", Київ) у червні запускає регулярні авіарейси ще до трьох міст: Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ і Київ-Кривий Ріг-Київ, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник керівника Офісу президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Він нагадав, що наприкінці минулого року Кабінет Міністрів затвердив Перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року. Окремими пунктами там робиться наголос на тому, щоб реконструювати цілу низку регіональних аеропортів.

"Найближчими роками у рамках президентської програми "Велике будівництво" ми плануємо відновити 16 регіональних аеропортів. І якраз днями ми отримали черговий потужний сигнал, який свідчить, що ми рухаємося в правильному напрямі: ухвалено рішення, що вже в червні українська авіакомпанія Windrose запускає регулярні авіарейси ще до трьох міст - Ужгорода (тричі на тиждень), Чернівців (тричі на тиждень) і Кривого Рогу - повідомив Кирило Тимошенко.

За його словами, перельоти здійснюватимуться на комфортних і нових літаках ATR-72-600, призначених саме для регіональних перевезень.

"Рішення авіакомпанії - ще один стимул для того, щоб активніше розвивати інфраструктуру в аеропортах", - наголосив заступник керівника Офісу президента.

Тимошенко зазначив, що державна влада орієнтована на те, щоб популяризувати серед українців звичку користуватися внутрішніми авіаперевезеннями, а для перевізників - створити комфортні умови для роботи.

Досвід 2020 року показав, що розвиток внутрішньої авіації дасть змогу підтримувати авіакомпанії в кризові часи, додав він.

Як повідомив, у свою чергу, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, реконструкція міжнародного аеропорту в Кривому Розі є частиною програми президента "Велике будівництво". Роботи там буде проведено за рахунок державного, місцевого бюджетів та інвесторів.

"Уже з літа повітряні ворота міста готові приймати регулярні рейси авіакомпанії Windrose. Літаки прямуватимуть до аеропорту "Бориспіль". Звідти пасажири зможуть продовжити подорож до інших українських міст. Фактично аеропорт обслуговуватиме потреби 600-тисячного міста і двох великих областей - Дніпропетровської та Кіровоградської. Ці рейси вдихнуть нове життя в сам аеропорт і увесь регіон", - сказав Резніченко.

Раніше українська авіакомпанія "Роза вітрів" сполучила мережею внутрішніх авіаперевезень такі міста: Київ, Львів, Івано-Франківськ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Херсон, Запоріжжя та Миколаїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА