12:45 19.04.2021

Арестович: Проведення екстреного засідання підгрупи з безпеки ТКГ залежатиме від рішення політичних радників лідерів "нормандської четвірки"

2 хв читати
Арестович: Проведення екстреного засідання підгрупи з безпеки ТКГ залежатиме від рішення політичних радників лідерів "нормандської четвірки"

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що питання проведення позачергового екстреного засідання підгрупи з безпеки з огляду на необхідність досягти домовленості щодо зниження рівня ескалації на Донбасі залежатиме від того, чи досягнуть відповідного рішення політичні радники лідерів "нормандської четвірки" на зустрічі 19 квітня.

"Сьогодні має відбутися засідання політичних радників лідерів "нормандської четвірки". Оскільки "нормандський формат" старший за "мінський", то логічно, що радники досягнуть певної домовленості, а згодом для уточнення позицій сторін або нових домовленостей буде проведено засідання підгрупи з безпеки, а не навпаки", - заявив Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Подивимося, про що ввечері домовляться політичні радники. Точніша інформація з'явиться не раніше за 18-ту вечора", - додав він.

За словами спікера ТКГ, жодних технічних перешкод для проведення засідання підгрупи немає, і в разі, якщо воно відбудеться, "мова піде про необхідність уточнення заходів з контролю за дотриманням режиму припинення вогню, однак позиції сторін різняться".

"Наша позиція полягає в тому, що роль ОБСЄ має бути такою, якою вона прописана відповідно до мандата, щоб вона мала можливість здійснювати повноцінне патрулювання в ОРДЛО. Російська сторона хоче, щоб ми визнали так звані ДНР, ЛНР і разом із ними відновили спільне патрулювання військових позицій. Звісно, ми на це не йдемо", - підсумував Арестович.

Як повідомлялося, 19 квітня відбудеться засідання політичних радників лідерів "нормандської четвірки", де Україну представить керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Метою зустрічі стануть переговори щодо виконання домовленостей про дотримання режиму припинення вогню, досягнутих 22 липня 2020 року, а також виконання домовленостей лідерів "нормандської четвірки" від 9 грудня 2019 року про відкриття КПВВ на Донбасі, обмін "всіх на всіх", допуск міжнародних гуманітарних місій на тимчасово окуповані території ОРДЛО.

Також 19 квітня в ЗМІ з'явилася інформація про можливе проведення завтра, 20 квітня, позачергового засідання підгрупи з безпеки ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА