16:12 19.04.2021

Аваков: Напад на Україну не стане легкою прогулянкою для РФ, ворог зазнає величезних втрат

2 хв читати
Аваков: Напад на Україну не стане легкою прогулянкою для РФ, ворог зазнає величезних втрат

Росія може не розраховувати на легке захоплення України, оскільки, починаючи з 2014 року, всі силові структури готувалися давати відсіч ворогу, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час інспекції підрозділів МВС на лінії зіткнення на Донбасі.

"Сьогодні ми подивились на взаємодію і озброєння підрозділів, починаючи з полку "Азов", а також подивимось на роботу берегових служб системи МВС. Оскільки узбережжя Азовського моря для нас пріоритетний напрям з точки зору контролю країни та відсічі у випадку агресії та висадки ворожого десанту на територію України", - наводить слова Авакова прес-служба МВС.

Міністр наголосив, що всі підрозділи готові до виконання поставлених перед ними завдань.

"В ході перевірки ми виявили необхідність ряду адміністративних рішень з точки зору забезпечення, як матеріального, так і військово-технічного. Такі рішення ми приймемо на рівні Кабінету Міністрів та РНБО і будемо на 100% готові до виконання завдань. Починаючи з 2014 року – ми готуємось до наступу. Ми розраховуємо, що готовність вбереже нашу землю і наших солдат. Також розраховуємо, що у світової спільноти вистачить вміння та розуму втримати агресора від різких дій", - зазначив глава МВС.

Він додав, що готовність підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була в 2014 році. І з точки зору оснащення, і з точки зору бойового досвіду, і з точки зору ментальної готовності.

"Національна гвардія, поліцейські сили, прикордонники та навіть рятувальники, які значною мірою готові до ліквідації наслідків у зонах конфлікту, демонструють високий рівень підготовки. І хочу, щоб агресор зрозумів, напад на Україну – не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди", - заявив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА