09:14 06.05.2021

Біля Маріуполя піддався обстрілу автомобіль наглядової групи українського СЦКК - Українська делегація в ТКГ

2 хв читати
Біля Маріуполя піддався обстрілу автомобіль наглядової групи українського СЦКК - Українська делегація в ТКГ

Російські найманці обстріляли зі стрілецької зброї автомобіль наглядової групи українського Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню (СЦКК) на маріупольському напрямку, повідомляє Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу.

Як повідомляється, "3 травня, прагнучи зірвати системну роботу української сторони СЦКК, російські найманці обстріляли з кулемета калібром 7,62 мм автомобіль наглядової групи. У кузові автомобіля виявлено два вихідні кульові отвори. Це перший подібний факт з моменту дії заходів щодо всеосяжного режиму припинення вогню", - повідомляється на сторінці Української делегації у Facebook.

За фактом порушення Українська сторона СЦКК зібрала відповідну доказову базу і скерувала ноту на адресу СММ ОБСЄ.

"Зазначене грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом небажання РФ припинити війну в Україні та свідчить про спроби подальшої ескалації збройного протистояння вздовж лінії розмежування сторін", - додали там.

Як зазначають в Українській стороні СЦКК, "одним з найважливіших кроків української сторони щодо реалізації заходів посилення режиму припинення вогню стало розгортання у липні-серпні 2020 року мережі спостережних груп вздовж всієї лінії розмежування, яка наразі включає 13 постів спостереження, 11 з яких оснащені автомобілями білого кольору зі спеціальним написом, які розміщені на передньому краї в полі видимості противника".

"Саме ефективний всеохоплюючий контроль ситуації з боку Української сторони СЦКК, своєчасне виявлення порушень та інформування про них СММ ОБСЄ примушують найманців шукати шляхи протидії зазначеним заходам контролю", - зазначено на сторінці українського СЦКК у Facebook.

"Зокрема, завдяки оперативній роботі підрозділів українських захисників та спостерігачів СГ УС СЦКК "Маріуполь" протягом квітня було виявлено та припинено 77 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів, зібрана значна доказова база їх злочинів", - додали там.

Як вважають в Українській делегації в ТКГ, "російська сторона у такий спосіб розгорнула черговий етап інформаційної кампанії з дискредитації додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА