09:05 13.05.2021

Країни ЄС мають скоординувати обмеження для тих, хто прибуває з Індії - Єврокомісія

2 хв читати
Країни ЄС мають скоординувати обмеження для тих, хто прибуває з Індії - Єврокомісія

Єврокомісія (ЄК) закликала в середу держави-члени ЄС вжити скоординованих заходів щодо подальшого тимчасового обмеження поїздок до Євросоюзу з Індії з метою обмеження поширення варіанта коронавірусу B.1.617.2, вперше виявленого в цій країні.

У комюніке ЄК повідомляється, що цей крок слідує за пропозицією Всесвітньої організації охорони здоров'я від 10 травня 2021 року класифікувати цей варіант як "варіант, що викликає стурбованість".

"Важливо обмежити до суворого мінімуму категорії мандрівників, які можуть прибути з Індії з важливих причин, і піддавати тих, кому все ще можна приїжджати з Індії, суворим заходам тестування та карантину", - йдеться в повідомленні Єврокомісії.

У ньому пояснюється, що для забезпечення повністю скоординованої та ефективної реакції на цей варіант і з урахуванням ситуації з пандемією в Індії, що погіршується, ЄК пропонує державам-членам "застосувати "екстрене гальмування" на необов'язкові поїздки з Індії".

Такий "механізм екстреного гальмування" Єврокомісія запропонувала 3 травня додати в рекомендацію Ради ЄС про обмеження необов'язкових поїздок під час пандемії.

При цьому в Єврокомісії уточнюють, що обмеження не мають стосуватися осіб, які подорожують із вагомих причин, наприклад, через сімейні обставини; осіб, які потребують міжнародного захисту, або переміщаються за іншими гуманітарними причинами.

Громадяни ЄС і резиденти Євросоюзу, а також члени їхніх сімей повинні мати можливість прибувати до Європи, наголошується у комюніке.

Щодо таких осіб Єврокомісія закликає держави-члени застосовувати додаткові заходи, пов'язані з охороною здоров'я, такі як тестування та карантин. Ці заходи мають застосовуватися незалежно від того, чи вакциновані мандрівники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА