13:49 23.05.2021

В Індії виявлено майже 9 тис. випадків зараження небезпечним грибком

2 хв читати
В Індії виявлено майже 9 тис. випадків зараження небезпечним грибком

В Індії зафіксовано понад 8800 випадків мукормікозу – інфекції, яку спричиняють різноманітні види грибів родини мукорових.

Як зазначає BBC, це досить рідкісне захворювання, але його випадки почастішали на тлі пандемії коронавірусу. Смертність при мукормікозу досягає 50%, а деяким пацієнтам доводиться видаляти очі.

Більше половини зафіксованих епізодів припадають на штати Гуджарат і Махараштра. Ще в 15 штатах зареєстровано від 8 до 900 випадків. У 29 штатах Індії влада розглядає можливість оголошення епідемії.

Лікарі вважають, що збільшення випадків захворювання пов'язане з використанням стероїдів у лікуванні COVID-19. За даними індійських медиків, хворобу виявляють через 12-18 днів після одужання людини від коронавірусу. Дослідження пацієнтів в Мумбаї показують, що всі хворі на мукормікоз були діабетиками, у жодного з інфікованих не було нормального рівня глюкози в крові.

Мукормікоз - рідкісне захворювання, його ознаками є некротичні ураження в носі і на піднебінні, що викликають біль і лихоманку. Крім того, можливі симптоми з боку центральної нервової системи, пацієнти скаржаться на набрякання і біль в очах. Хвороба вражає носові пазухи, мозок та легені. Вона смертельно небезпечна для хворих на діабет, а також для хворих на ВІЛ/СНІД і рак. Смертність від мукормікозу може досягати 50%.

Збудниками захворювання є різні гриби, що є в грунті, рослинах, компості, гниючих овочах і фруктах. Індійські медики відзначають, що сліди грибів можна знайти в носоглотці і на слизових здорових людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА