14:55 24.05.2021

Голова ВООЗ закликав країни підтримати глобальні зусилля із вакцинації до вересня 10% населення, до кінця року - 30%

2 хв читати
Голова ВООЗ закликав країни підтримати глобальні зусилля із вакцинації до вересня 10% населення, до кінця року - 30%

 Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус у понеділок закликав держави-члени сприяти глобальним зусиллям із вакцинації від коронавірусу, щоб до вересня кожна країна прищепила від COVID-19 щонайменше 10% свого населення.

"Сьогодні я звертаюся із закликом до країн-учасниць (ВООЗ) підтримати масштабні зусилля із вакцинації щонайменше 10% населення кожної країни до вересня, а також підтримати мету з вакцинації щонайменше 30% населення до кінця року", - заявив Гебреєсус на церемонії відкриття щорічної Асамблеї ВООЗ.

За його словами, для досягнення мети з вакцинації 10% населення до початку осені необхідно прищепити ще понад 200 млн людей у країнах із низьким та середнім рівнем доходу.

"Це необхідно, щоб зупинити серйозні випадки захворювання на COVID-19 та летальні випадки", - зазначив голова ВООЗ.

Гебреєсус заявив, що для пришвидшення вакцинації країни з достатнім запасом вакцин мають ділитися препаратами від COVID-19 у рамках міжнародної ініціативи із забезпечення рівного доступу до вакцинації (COVAX). За його словами, деякі держави здійснюють вакцинацію для груп із низькою ймовірністю захворювання COVID-19, тоді як у низці країн спостерігається дефіцит вакцин.

Крім того, голова ВООЗ закликав країни, що отримали вакцини від COVID-19, використовувати кожну дозу вакцини за призначенням і якнайшвидше.

"Необхідно, щоб кожна країна, яка отримує вакцини від COVID-19, використовувала їх якнайшвидше. Жодну дозу не можна залишити осторонь або, ще гірше, викинути", - сказав гендиректор ВООЗ.

Він також подякував лікарям і медичним працівникам, які працюють під час пандемії COVID-19, додавши, що щонайменше 115 тис. із них померли внаслідок коронавірусу.

"Ми вважаємо, що щонайменше 115 тис. лікарів і медичних працівників загинули, захищаючи інших", - сказав Гебреєсус у понеділок.

Він зазначив, що медичному персоналу в багатьох країнах світу бракує обладнання та медикаментів, щоб повною мірою працювати.

У світі від початку пандемії коронавірусу виявили понад 167,5 млн випадків зараження, зафіксували більше ніж 3,4 млн випадків смерті серед інфікованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА