11:14 26.05.2021

Crown Agents доставила в Україну першу партію закупленої коштами держбюджету вакцини Pfizer

1 хв читати
Crown Agents доставила в Україну першу партію закупленої коштами держбюджету вакцини Pfizer

Британське закупівельне агентство Crown Agents у середу доставило в Україну з Бельгії перші 117 тис. доз із 167 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Crown Agents, на другу партію вакцини чекають у четвер.

За інформацією глави Crown Agents в Україні Тетяни Коротченко, вакцину Pfizer-BioNTech транспортували з дотриманням усіх правил зберігання за необхідних температурних умов.

У лютому Crown Agents поставило в Україну 500 тис. доз вакцини Covishield, розробленої компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

Як уточнює Міністерство охорони здоров'я, вакцину з цієї партії використають, зокрема, для вакцинації працівників сфери освіти, медиків, які не були щеплені на першому-другому етапі вакцинальної кампанії, військовослужбовців, співробітників структур держбезпеки, а також представників іноземних дипломатичних установ в Україні й дипмісій інших країн.

При цьому за кордоном українські дипломати щеплюватимуться за рахунок інших держав.

Вакцинацію здійснюватимуть мобільні бригади. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty/Pfizer, буде зарезервовано другу дозу з тієї самої партії.

Вакцина Comirnaty (Комірнаті) - це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА