08:02 02.06.2021

Ізраїль протистоятиме Ірану, навіть якщо це зашкодить відносинам із США

2 хв читати
Ізраїль протистоятиме Ірану, навіть якщо це зашкодить відносинам із США

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Єрусалим буде продовжувати протистояти Ірану, навіть незважаючи на те, що це може призвести до погіршення відносин із США.

"Я сподіваюся, що цього не станеться, але якщо нам доведеться вибирати між відносинами з нашим хорошим другом США і протистоянням Ірану, то ми виберемо позбавлення від іранської загрози", - цитує Нетаньягу видання The Times of Israel.

Він зазначив, що влада країни всіляко перешкоджатиме ядерній загрозі з боку Ірану, навіть якщо вона не буде безпосередньо спрямована на Ізраїль.

"Спроба Ірану озброїтися ядерною зброєю містить реальну загрозу", - додав прем'єр.

Зі свого боку, новий керівник ізраїльської спецслужби "Моссад" Давид Барнеа висловив думку, що Іран працює над "здійсненням мрії - отриманням атомної бомби", навіть незважаючи на переговори з відродження ядерної угоди.

"Перед нами стоять великі виклики нашій безпеці, на вершині яких знаходиться Іран. Це необхідно сказати голосно і чітко: Іран навіть у цей час працює над реалізацією власної ядерної мрії", - сказав він.

Раніше глава Міноборони країни Бені Ганц в інтерв'ю телеканалу Fox News заявив, що Ізраїлю потрібно мати можливість самостійно забезпечити себе від ядерної загрози з боку Ірану.

"Якщо світ зупинить їх (іранців - ІФ) заздалегідь, то це дуже добре. А якщо ні, ми повинні діяти незалежно, і ми повинні самі себе захистити", - сказав він.

Він пояснив, що Ізраїль коригує плани можливих ударів по іранських ядерних об'єктах. Fox News зазначає, що Ізраїль ідентифікував безліч цілей в Ірані, удари по яких ускладнять Тегерану розробку ядерної бомби.

Наприкінці минулого року Тегеран форсував відхід від Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), почавши збагачувати уран до 20% і запустивши процес створення металевого урану - основного компонента ядерної зброї.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА