13:21 03.06.2021

Група "Довіра" підтримує ідею законопроекту про деолігархізацію

1 хв читати
Група "Довіра" підтримує ідею законопроекту про деолігархізацію

Депутатська група "Довіра" загалом вітає ідею законопроекту про деолігархізацію в плані напрацювання юридичних механізмів для мінімізації впливу олігархів на політичне, економічне та соціальне життя України.

"Україна потребує юридичних механізмів для того, щоб мінімізувати вплив олігархів на політичне, економічне та соціальне життя країни. Дуже часто ми просто не маємо відповідних правових інструментів для цього, тому що навіть визначити саме поняття олігархії та цього впливу згідно з якимись конкретними показниками та критеріями дуже складно. Тому щодо цього депутатська група "Довіра" може вітати таку ініціативу", - сказав голова депутатської групи Олег Кулініч у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Водночас він наголосив, що для коментування норм цього законопроекту члени групи мають детально з ним ознайомитися, обговорити в рамках експертної ради депутатської групи "Довіра" та проаналізувати думки фахівців, зокрема юристів, економістів, вчених, представників громадського сектору.

"Тому, вітаючи саму ідею законопроекту, позиція депутатської групи "Довіра" щодо його конкретних норм може бути озвучена лише після цього", - додав Кулініч.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" у середу, він був зареєстрований під №5599. Його текст було розміщено на сайті парламенту в четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА