15:48 10.06.2021

В Україні вперше вийшов словник понять ісламу українською мовою

1 хв читати
В Україні вперше вийшов словник понять ісламу українською мовою

В Україні вперше вийшов словник понять ісламу українською мовою – "Іслам: енциклопедичний словник", повідомляє Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

"Уперше вийшов друком енциклопедичний словник ісламу українською мовою. Видання готували з 2013 року силами чотирьох авторів, двоє з яких сповідують іслам: Саїд Ісмагілов, Ігор Козловський, Руслан Халіков і Михайло Якубович. Автори прагнули зберегти різнобічність і збалансованість викладу: якщо погляди на певне питання різняться серед ісламських течій і шкіл, автори працювали над представленням у словнику розмаїття поглядів", - ідеться в повідомленні прес-служби Держетнополітики.

Зазначається, що це перше україномовне видання, яке містить більшість основних понять і термінів ісламської релігійної традиції, інформацію з історії ісламу, про його основи та течії, а також біографічні дані про відомих учених і діячів мусульманського світу, довідкову інформацію про різні історичні події.

"Словник адресований широкому колу фахівців – релігієзнавцям, історикам, філософам, сходознавцям, політологам, а також усім, хто цікавиться ісламом як давньою світовою релігією. Загалом у ньому понад 1000 статей", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА