15:14 14.06.2021

Повний курс вакцинації від COVID-19 російською вакциною Sputnik V не є підставою для в'їзду в Україну - МОЗ

1 хв читати
Повний курс вакцинації від COVID-19 російською вакциною Sputnik V не є підставою для в'їзду в Україну - МОЗ

Повний курс вакцинації від COVID-19 вакциною Sputnik V, розробленою російським Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Гамалії, не є підставою для в'їзду в Україну, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я.

У МОЗ уточнили, що, згідно з чинним законодавством, для в'їзду в Україну потрібно пред'явити або негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше ніж за 72 години до перетину кордону), або негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше ніж за 72 години до перетину кордону), або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Крім того, відомство нагадує, що, відповідно до постанови Кабміну від 8 лютого 2021 року №95, в Україні заборонена реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для профілактики COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування, які розроблено та/або вироблено в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА