17:22 16.06.2021

Уряд затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет"

2 хв читати
Уряд затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет"

Кабінет Міністрів затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет".

"Проект "Президентський університет" має започаткувати взірцеву модель інноваційного науково-освітнього хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни. При цьому формат проекту дозволить виявити й подолати обмеження для ефективної діяльності закладу вищої освіти, внести за потреби зміни до нормативно-правових актів, які встановлюють правові, організаційні, фінансові засади функціонування та розвитку системи вищої освіти у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Зазначено, що метою проекту є створення університету, який поєднує високоякісну освіту, сучасні дослідження та інноваційну діяльність шляхом інтеграції з академічною наукою високого рівня, високотехнологічними компаніями (концепція "трикутника знань"), як пілотного проекту для забезпечення наукових установ, державних органів та інноваційного бізнесу молодими фахівцями з високим рівнем підготовки.

У відомстві переконані, що в процесі апробації моделі мають бути відпрацьовані бізнес-процеси управління університетом, методи навчання, які базуються на дослідженнях, інноваційні форми співпраці з бізнесом, тісніша взаємодія з академічними установами наукової сфери задля формування сучасного змісту освіти та використання ресурсної бази, які мають стати прикладом для наслідування та популяризації в усіх закладах вищої освіти.

Концепція передбачає досягнення таких стратегічних цілей: створення інноваційного університету згідно з концепцією "трикутника знань" для здобуття перспективної вищої освіти талановитою молоддю; забезпечення інноваційного бізнесу, наукових і державних органів молодими фахівцями найвищого рівня; запобігання відтоку молодих та перспективних українців за кордон; розвиток взірцевого університету; створення нових національних стандартів навчання та досліджень, освітнього простору та співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом.

В університеті планується готувати фахівців і здійснювати дослідження за такими напрямами: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; енергетичні технології; біотехнологія та науки про здоров'я; глобалізація та міжнародні комунікації.

"На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об'єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту", - заявляють у міністерстві.

Для координації діяльності центральних органів виконавчої влади та реалізації проекту "Президентський університет" утворено робочу групу, а в структурі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації - структурний підрозділ - Центр спеціальних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА