10:58 08.07.2021

Нацкомісія зі стандартів державної мови стурбована можливим скороченням граничної чисельності працівників апарату

1 хв читати
Нацкомісія зі стандартів державної мови стурбована можливим скороченням граничної чисельності працівників апарату

У Національній комісії зі стандартів державної мови висловлюють стурбованість можливим скороченням граничної чисельності працівників її апарату за тиждень до старту іспиту на визначення рівня володіння державною мовою.

"Національне агентство України з питань державної служби розробило проект постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання скорочення граничної чисельності працівників апарату і територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів". Проектом постанови передбачено, що граничну чисельність працівників апарату Національної комісії зі стандартів державної мови скоротять із 29 до 23 осіб, тобто зменшать більше ніж на 20%", - йдеться у повідомленні прес-служби Нацкомісії.

Зазначається, що комісія стурбована такими діями за тиждень до старту іспитів на визначення рівня володіння державною мовою. "Комісія вважає за необхідне поінформувати суспільство про складну ситуацію: незважаючи на фактичну готовність до проведення іспитів на визначення рівня володіння державною мовою, таке значне скорочення чисельності працівників апарату комісії суттєво ускладнює процес встановлення результатів цих іспитів", - наголошують у відомстві.

У Нацкомісії вважають, що успішна реалізація іспиту потребує не зменшення, а навпаки - збільшення чисельності працівників апарату комісії, і такі пропозиції щодо збільшення штатної чисельності апарату були направлені до уряду завчасно.

"Комісія усвідомлює всі виклики, які стоять перед українською державою, але спроби заощадити на реалізації державної мовної політики вважає неприпустимими", - йдеться у повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА