14:38 08.07.2021

Кремінь занепокоєний можливим скороченням граничної чисельності апарату Нацкомісії зі стандартів державної мови

1 хв читати
Кремінь занепокоєний можливим скороченням граничної чисельності апарату Нацкомісії зі стандартів державної мови

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь занепокоєний проектом постанови Кабінету Міністрів України, в якому пропонується скоротити граничну чисельність працівників апарату Національної комісії зі стандартів державної мови більше ніж на 20%.

"Тарас Кремінь вважає неприпустимим таке рішення напередодні 16 липня, коли розпочинається новий надважливий етап втілення норм закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", ... 16 липня стартують іспитування на рівень володіння державною мовою для майбутніх держслужбовців, а також осіб, які претендують на українське громадянство", - йдеться в повідомленні прес-служби мовного омбудсмена.

На його думку, необґрунтовані пропозиції щодо скорочення граничної чисельності працівників Нацкомісії напередодні старту іспитів можуть негативно позначитися на реалізації державної мовної політики. "В нинішніх умовах будь-які скорочення в новостворених інституціях, які займаються державною мовною політикою, є неприпустимими. Всі ми розуміємо, що успішна реалізація найважливішого іспитування в новітній історії України потребує не зменшення і так мізерної чисельності працівників Нацкомісії, а навпаки – збільшення та належного фінансового забезпечення", - зазначив Кремінь.

Як повідомлялося, в Нацкомісії зі стандартів державної мови висловлюють занепокоєння можливим скороченням граничної чисельності працівників її апарату за тиждень до старту іспитів на визначення рівня володіння державною мовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА