10:21 16.07.2021

В Україні стартувала реєстрація для складання іспиту на рівень володіння державною мовою

3 хв читати
В Україні стартувала реєстрація для складання іспиту на рівень володіння державною мовою

В Україні стартувала реєстрація для складання іспиту на рівень володіння державною мовою.

Згідно з повідомленням Національної комісії України зі стандартів державної мови, зареєструватися на іспит можна за посиланням: https://exam.mova.gov.ua.

Під час реєстрації необхідно обрати іспит із визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов'язків або для набуття громадянства України.

Зокрема, один з іспитів призначений для громадян, яким потрібно підтверджувати рівень володіння державною мовою для виконання службових обов'язків.

Цей іспит охоплює чотири частини: "Культура мови" та "Читання", "Письмо" та "Читання". Об'єднані частини "Культура мови" та "Читання" містять 44 завдання, максимальна можлива кількість балів - 66, а відведений час на виконання завдань цих частин – 1 година. Частина "Письмо" містить одне завдання, максимальна можлива кількість балів - 37, а відведений час на виконання цього завдання - 40 хвилин. Частина "Говоріння" містить два завдання (монолог і діалог), максимальна можлива кількість балів - 59, а відведений час на виконання цих завдань - 20 хвилин.

Другий іспит призначений для визначення рівня володіння державною мовою особами, які претендують набути громадянство України.

Іспит охоплює чотири частини: "Слухання" та "Читання", "Письмо" та "Говоріння". Об'єднані частини "Слухання" та "Читання" містять 43 завдання, максимальна можлива кількість балів - 43, а відведений час на виконання завдань двох частин - 1 година. Частина "Письмо" містить два завдання, максимальна можлива кількість балів - 33, а відведений час на виконання цієї частини - 40 хвилин. Частина "Говоріння" містить три завдання, максимальна можлива кількість балів - 42, а відведений час на виконання цих завдань - 20 хвилин.

"Будь ласка, реєструйтеся на іспит відповідально! Якщо ви не прийдете на іспит в обраний час на обраний іспитовий майданчик, то подати наступну заявку ви зможете тільки через чотири місяці", - попереджають у Нацкомісії.

За даними відомства, іспити стартують з 19 липня 2021 року. У Києві щодня відбуватимуться три екзаменаційні сесії: з 9:30 до 11:30, з 12:30 до 14:30 та з 15:30 до 17:30. У регіонах іспитові майданчики працюватимуть за окремим графіком, залежно від кількості охочих. Усі локації функціонуватимуть із дотриманням санітарних норм і правил в умовах пандемії.

За результатами успішного проходження іспитів видається державний сертифікат про рівень володіння мовою.

Для громадян України іспит на визначення рівня володіння мовою є безкоштовним, а для осіб, які мають намір набути громадянство України, розмір оплати за складання іспиту становить 492 грн.

Як повідомлялося, 16 липня 2021 року набула чинності норма закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" про іспит на рівень володіння державною мовою відповідно до нових стандартів, розроблених Нацкомісією зі стандартів державної мови, який необхідний для набуття громадянства України, а також для претендентів на посади в органах державної влади або місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА