10:47 16.07.2021

Венедіктова: Разом із міжнародною слідчою групою ми продовжуємо розслідування у справі про збитий рейс МН17

2 хв читати
Венедіктова: Разом із міжнародною слідчою групою ми продовжуємо розслідування у справі про збитий рейс МН17

Україна сприяє судовому розгляду справи про збитий у небі над Донбасом рейс МН17 "Малазійських авіаліній", також разом із міжнародною слідчою групою продовжує розслідування щодо встановлення причетних до запуску ракети й тих, хто віддавав відповідні накази, наголошує генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"7 червня розпочалася ключова фаза – розгляд справи по суті. На цій стадії суд має розглянути основну версію, висунуту обвинуваченням, і відповісти на три запитання: чи був збитий літак із ЗРК "Бук"; чи була запущена ракета з поля біля селища Первомайський; яка роль обвинувачених у збитті літака", - сказала генпрокурор у своїй заяві до роковин аварії МН17.

Вона наголосила: "Ми пильно стежимо за процесом і на запит нідерландської сторони надаємо все необхідне сприяння для розгляду справи в суді".

Водночас, як зазначила Венедіктова, на цьому слідство у кримінальному провадженні про аварію МН17 не завершилося.

"Спільно з партнерами з міжнародної спільної слідчої групи ми продовжуємо розслідування, спрямоване на встановлення інших осіб, причетних до цього злочину, зокрема тих, хто здійснював запуск ракети та віддавав відповідні накази", - наголосила вона.

Генпрокурор підсумувала: "Запевняю, що ми з колегами робимо в цій справі все від нас залежне, щоб родичі жертв відчули справедливість, а світ дізнався правду".

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів - піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи здійснює міжнародна слідча група, до якої ввійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" російській 53-й зенітно-ракетній бригаді, що дислокується в Курську.

19 травня 2019 року слідча група офіційно назвала чотирьох обвинувачених у причетності до загибелі рейсу МН17: це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко, яких оголосили в міжнародний розшук. Їх обвинувачують у вбивстві 298 пасажирів літака і його аварії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА